Title Image

La història de Xixovic

CLICA PER DESCOBRIR!

  1. A mitjan 1944, la Dolors Llorens Sirvent, coneguda com Lola, i el Daniel Sirvent, una parella de joves emprenedors de Xixona (Alacant), obren el seu negoci de gelats a Vic. Comencen amb una parada a la plaça Santa Clara i aviat sumen una segona parada ambulant i una botiga al Passeig.

  2. Amb el temps, el negoci creix, gràcies a la venda de gelats però també de torrons que elaboren a Xixona, i el 1963 inauguren l’emblemàtic establiment de la Plaça Major de Vic i dos anys més tard l’obrador del carrer Nou. L’arribada dels seus fills Daniel (1948) i Laura (1960) garanteix la continuïtat de l’empresa.

  3. A l’època recent Xixovic es modernitza i es converteix en una empresa referent: els polos, els bombons, les barres de gelat i els granissats dels Sirvent s’erigeixen com un clàssic dels estius dels vigatans. També els torrons de Nadal que la “Xixo” bona part dels quals avui en dia es continuen elaborant a Xixona. A l’actualitat l’Eulàlia Sirvent, filla de Daniel Sirvent i néta dels fundadors, i el seu marit, Jason, porten les regnes del negoci.