• Català
  • English
  • Català
  • English
Title Image

La història de la Xixovic

CLICA PER DESCOBRIR!

  1. A mitjans de 1944, la Dolors Llorens Sirvent, coneguda com a Lola, i el Daniel Sirvent, una parella de joves emprenedors de Xixona (Alacant), decideixen obrir un negoci de gelats a Vic.

    Malgrat els mals auguris d’alguns pel fred que feia a la Plana, comencen amb una parada a la plaça Santa Clara i aviat en sumen una segona d’ambulant i una botiga al Passeig.

  2. Amb el temps, el negoci creix gràcies a la venda de gelats però també de torrons que elaboren a Xixona; així, el 1963 inauguren l’emblemàtic establiment de la Plaça Major de Vic i dos anys més tard l’obrador del carrer Nou, on encara es duu a terme gran part de la feina. L’arribada dels seus dos fills, Daniel (1948) i Laura (1960), garanteix la continuïtat de l’empresa.

  3. A l’actualitat, Xixovic s’ha convertit en una empresa moderna i referent en el sector dels gelats i torrons artesans. Els gelats de pal, bombons, barres de gelat i granissats dels Sirvent són un clàssic dels estius dels vigatans mentre que els seus torrons de Nadal, que continuen elaborant en part a Xixona, fan les delícies dels paladars més fins.

    A l’actualitat la Laura Sirvent, l’Eulàlia Sirvent i el seu marit Jason porten les regnes del negoci.